"В реалния живот" книжен таг


Резултат с изображение за book tag


Може да не си падам особено по таговете, но този ми се видя страшно готин и нестандартен. Надявам се да ви бъде интересен :-). Който иска, спокойно може да го краде – както аз го откраднах от този блог. Не забравяйте да оставите линк към блога си (а ако нямате, може да отговорите на въпросите направо в коментарите).

Герой, който би се застъпил за беззащитен и онеправдан човек:
Признавам си – този въпрос тотално ме закова. Във всяка фентъзи/приключенска книга има поне 1-2 герои, чиято главна роля и цел е да защитават онеправданите.

Герой, който е невеж в любовта:
Хайде де, в повечето тийн книги винаги има загубеняци, които не разбират от любов. Затова реших да представя една героиня, която не е загубенячка, но все пак е невежа.
Санса от "Песен за огън и лед“ е идеалната дама – още от малка тя се справя чудесно с етикета и придворния живот. Освен това е много красива и със сигурност има доста обожатели. Но главата на момичето е пълна с приказки и песни и то смята, че всички мъже са благородни и смели, а любовта е вълшебна история. Затова пада с двата крака в капана, устроен от един очарователен, но зъл принц, и тегли жестоки последствия от тази грешка.

Герой, към който бих се обърнала за съвет:
Веднага се сещам за Гандалф и Галадриел от „Властелинът на пръстените“. И двамата имат голям опит – на повече от 3 епохи са. Освен това са много мъдри и проницателни.

Герой, който би станал успешен ютубър:
Честно, нямам идея. Ако четях повече тийнейджърски романи, сигурно щях да знам…

Герой, с когото бих се радвала да изпием по бира:
Като цяло предпочитаната ми компания за разговор са интелигентни и начетени хора, с които да можем да си говорим с часове.
На първо място слагам Фарамир от „Властелинът на пръстените“ – не знам колко е начетен, но е много зрял и разсъдлив. При това си пада малко аутсайдер и макар и смел, не е типичният воин - също като мен.
На второ място – Елънд от „Мъглороден“. Идеалист, пристрастен читател, философ – идеален събеседник за по чашка.
За да не мислите, че в тази точка пиша само готини момчета, ще добавя Анабет и Хърмаяни – двете вървят в комплект, защото страшно си приличат и са от малкото, за които признавам, че са по-умни от мен.

Герой, който би участвал в риалити шоу:
Не знам… може би Мирън от „Ние, лъжците“? Тя е мила, общителна и любопитна и мисля, че от нея ще стане актриса.

Герой, с когото бих искала да се срещна на плажа:
Може би се очаква на този въпрос да отговоря с герой, който е много секси и би изглеждал чудесно по бански. Но аз разбирам срещата на плажа по друг начин – човекът трябва да е забавен и готин, да обича сладолед, да плуваме заедно и да се бием с водни пистолети. И… по възможност да има сили, свързани с водата – също като Пърси Джаксън.

Герой, за когото бих искала да работя:
Бабата от „Баба праща поздрави и се извинява“. Тя е доста луда, но със сигурност ще е добра шефка и няма да пришпорва никого и да поставя срокове и ограничения. Тъй като тя самата е творческа личност с богато въображение, разбира се, ще уважава у другите именно това. Което е добре дошло за мен.

Герой, който може да получи нервна криза на публично място:
Вин от „Мъглороден“ е първата, за която се сещам. Тя е безстрашна Мъглородна, която не се страхува от опасности или трудности и е готова на всичко за тези, които обича. Ала нейната сила са сенките и мъглите. Ако излезе на сцена пред голяма публика, нервната криза е гарантирана.

Герой, който би бил най-лошият кошмар на агенция „Човешки ресурси“:
Уве от „Човек на име Уве“. Винаги мрънкащ, недоволен и до болка откровен – особено към авторитетите, той определено е много труден клиент.

Коментари