Дискриминация!?/ Discrimination!?

Резултат с изображение за discrimination

Може ли човек да избира пола си? Кой е по-добър – мъжете или жените? Имаш ли право да дадеш под съд човек, който те е нарекъл „черен” или „изрод”?...
И още, и още. Едно хлапе едва ли би могло да даде адекватен отговор на всички тях. Но поне ще опита.
Искам да е ясно, че твърденията ми за всеки вид, който ще спомена по-долу, са лично мое мнение и не са написани с цел да засегнат никого.

Раса, възраст, външен вид, социално положение

Възможно най-нелепите причини за разграничаване на хората. Никой не може да избере цвета на кожата, външния си вид или годината и средата на живот, в които да се роди. Да обиждаш или дори малтретираш някого поради нещо толкова банално е не само глупаво, но и създава комплекси. Болезнени, макар и съвсем неоснователни.

Проблеми

Още по-жестока е дискриминацията, предизвикана от физически или умствени проблеми на даденото лице, като се има предвид, че то страда достатъчно и без подигравки. Такива хора заслужават помощ и съчувствие, а не омраза.

Мъже и жени

Тъй като полът на човека също не зависи от него, тази точка донякъде принадлежи към предишните две. Единствената разлика е, че макар и с равни права, за половете все още се мисли по различен начин. Ако жена направи нещо забележително, ще я хвалят повече, отколкото мъж, постигнал същото, а ако се провали, няма да я освиркват толкова, защото „Абе жена е, ти к`во очакваш?”. Може това да изглежда изгодно за „нежния” пол, но тъй като правата, следователно възможностите, на всички са еднакви, то не е честно.
Общо взето, този проблем е почти решен. Остава само да се промени общественото мнение.

Всички останали полове

Покрай джендър манията в последно време в много страни еднополовите бракове вече са позволени. Но според мен човек трябва да запази това, което му е дадено по рождение, също както външния вид и характера си.

Религия

Едно от нещата, разделяли хората хилядолетия наред, са религиозните различия. Стотици войни, включително и кръстоносните походи, а в днешно време – Ислямска държава, са се водили на този принцип. Макар че съм християнка и не признавам друга вяра, определено не бих застреляла с автомат всички хора на площада, само защото вярват в различен бог. Няма нищо лошо да разкриеш своята вяра на някого, който не я споделя, стига да го направиш с уважение към човека.

Какво е вашето мнение по тези въпроси? Моля, споделете!

Коментари